#1 NEHNUTEĽNOSTI

Rozumieme nehnuteľnostiam? Čo Vás pri tejto otázke napadne? 

Nehnuteľnosť znamená mať, vlastniť, užívať, prenajímať, kupovať. Každý má svoj osobitný význam. Za mňa je najlepšia kombinácia každá. Mnoho ľudí považuje nehnuteľnosť za svoj domov, ktorý málokedy vymení za inú. Slováci sú konzervatívny národ a zmeny robíme len ojedinele. Na západe sa všetko spojené s nehnuteľnosťami mení omnoho viac, či sa už bavíme o zmene miesta, mesta alebo krajiny. 

Dom alebo byt ? Pred desiatimi rokmi dilema aj pre mňa. Samozrejme v tom čase byt a donedávna to tak aj bolo. Ak je človek po škole a chce sa osamostatniť má na výber buď pôjde sám alebo s niekým do prenájmu, prípadne sa rozhodne zakúpiť si svoj prvý vlastný byt. Ja som nikdy nebol na internáte a preto som si nevedel predstaviť s niekým byť v prenajatom byte. Nakoniec som sa rozhodol pre kúpu svojho prvého bytu. Nakoľko som dva roky po vysokej škole býval v 1 izbovom byte riešil som dilemu či kúpiť 2 alebo 3 izbový byt. Priznám sa, moje nároky na priestor sú veľké a dokonca som sa v rozhodoval medzi 3 alebo 4 izbovým bytom :D. Nakoniec môj prvý byt sa volal 3 izbový. Okrem toho, že mám rád slovo tvoriť a slovné spojenie byť prvý, tak sa aj stalo. Kúpil som si byt v novostavbe v štádiu "holobyt" respektíve tzv. "white walls". Chcel som byť prvý obyvateľ každej časti môjho bytu, čo preferujem aj v súčasnosti. 

Do dnešného dňa bývame s rodinou v krásnom veľkom byte ale naše priority sa zmenili a v súčasnosti si hľadáme náš prvý rodinný dom. 

Na záver dnešného prvého blogu chcem povedať, že všetko sa vyvíja, a ak by ste sa ma opýtali pred pár rokmi či dom alebo byt. Moja odpoveď by bola tá istá. Začnite svojím prvým bytom a postupne sa posúvajte vpred :). 

PS: majte víziu a bežte za ňou.